O tečaju

Kako bi se osigurala najkvalitetnija obuka, fotoradionice se održavaju individualno ili s dva polaznika istovremeno. Poželjno je da polaznici radionica posjeduju vlastitu fotografsku opremu, no ukoliko nemate svoj fotoparat, nemate razloga za brigu jer će Vam voditelj osigurati fotoaparat s odgovarajućim objektivom kojega možete koristiti prilikom učenja.

Kome je fotoradionica namijenjena?

Ukratko, svima. Bez obzira imate li neko stečeno znanje o fotografiji ili ste početnik koji tek otkriva svijet fotografije, na fotoradionicu su dobrodošli svi oni koji žele naučiti i znati više te svoje fotografsko znanje i vještine podići na novu razinu. Također, tečaj može biti i izvrsna priprema učenika za prijamni ispit, za fotografski odjel u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD).

Što ćete naučiti?

Tečaj fotografije, odnosno fotoradionica, koncipirana je na podukama o fotografskoj opremi, upoznavanju osnovnih fotografskih pojmova i potpunom svladavanju ručnih postavki fotoaparata, od ekspozicije, tehnika izoštravanja te balansa bijele boje. Radionica također uključuje poduke iz kompozicije i estetike, rada sa dostupnim svjetlom i bljeskalicom, uključujući “off camera flash” tehnike. Praktični dio temelji se na aktivnom sudjelovanju polaznika uz stručno mentoriranje voditelja radionice te analizu svake snimljene fotografije. Uz otkrivanje pisanih i nepisanih pravila o složenim tehnikama kompozicije, polaznike se upoznaje s temom i motivom fotografije, odnosom i dubinom polja, harmonijom i geometrijom u fotografiji, perspektivom, proporcijama, ritmom i formiranjem savršenog kadra. Svaka snimljena fotografija se pažljivo analizira i tumači, pri čemu se polaznicima ukazuje na dobre, ali i loše dijelove snimljenog materijala. Dakle, naučit ćete sve što je potrebno da biste, baš poput pravog fotografa, u potpunosti mogli rukovati fotaparatom i snimiti tehnički korektne fotografije na visokoj estetskoj razini, u bilo kojim uvjetima.

Gdje se odvija fotoradionica?

Fotoradionice se odvijaju na otvorenom, u samom centru grada Zagreba, na lokacijama Park Zrinjevac, Ilica i Gornji grad. Na ovaj način se polaznike uči radu u različitim svjetlosnim uvjetima, od direktnog i difuznog prirodnog svjetla do umjetne rasvjete.

Koliko traje fotoradionica?

Program tečaja traje 6 sati, odvija se u 3 dana (2 sata po danu), a termini su prilagodljivi Vama i Vašim mogućnostima. Sve što je potrebno jest dogovoriti se s voditeljem te odabrati termine u vrijeme koje će Vama najviše odgovarati.

Što trebate ponijeti sa sobom?

Ukoliko ga posjedujete, na tečaj svakako ponesite vlastiti fotoaparat s napunjenom baterijom te objektive koje najradije koristite. Uz malo dobre volje i želje za učenjem, to će biti sve što je potrebno.

Koja je cijena fotoradionice?

Cijena fotoradionice za jednu osobu je 200,00 €, a prijaviti se možete ovdje.

Cijena fotoradionice za dvije osobe je 300,00 €, a prijaviti se možete ovdje.

Napomena: Na fotoradionicu se mogu prijaviti najviše dvije osobe – partneri, članovi obitelji, rođaci ili prijatelji. U tom slučaju se radionice odvijaju istovremeno, što znači da se termini moraju uskladiti pa sva tri dana trajanja radionice, oba polaznika moraju biti prisutna u istim terminima.